Travel. Fashion. Art. Life.

Trendictive

Trendictive

9 csodás szín, amiről még sosem hallottál

2015. október 08. - Trendictive

Piros, kék sárga, zöld, fekete , fehér.
Alapszínek melyeknek különböző árnyalatait szinte alig ismerjük a héthöznapokban. Pedig mennyivel pontosabb egy svédbordó vagy egy récevörös, mely egyetlen szóban tökéletesen leírja, az egyszerű piros végtelen lehetőségeit.
Színtanra fel!

EKRÜ
Az ekrü kifejezést a francia écru szóból vettük át, ami nyersselymet jelent. Ez a világos nude tónus, nem mást, mint a tökéletes testszínt fejez ki.
szinek.jpg

SMARAGDZÖLD
A zöld egyik különleges árnyalata, mely néhány éve még annyira népszerű volt, hogy 2013-ban az év színének válsztották.

szinek2.jpg

MIKÁDÓ SÁRGA
Se nem kanári, se nem citrom- napsugarakat idéző árnyalat, mely a japán császárok aranykorának jellegzetes tónusa. Igazi harsány, feltűnő sárga, ami titokzatosan tartalmaz egy kis okkert.

szinek4.jpg

SIRÁLYKÉK 
A sikrálykéket 1671-ben használták először a szürkeskék ányalat kifejezésére, ám  meghatározás nem pontos, mivel a sirályoknak csupán a szárnyukban van némi kék tónus.A sirálykék valahol a szilva, és az Othello szőlő színenek fáradt árnyalatával írható le.

szinek5.jpg

WENGE
Ha jártál már valaha komoly bútorboltban, akkor találkozhattál  a wenge kifejezéssel, ami az utóbbi évek egyik legnépszerűbb fafajtája. Az Afrikában őshonos Millettia laurentii fa felülete sötétbarna, egy leheletnyi rézvörös árnyalattal.

szinek7.jpg

RÉCEVÖRÖS
Narancssárgás vörös, mely egy havány barna tónussal van megbolondítva. Ezzel a színnel büszkélkedhet még a cserfa és a vörösbegy is.

szinek8.jpg

XANADU ZÖLD
Nem, nem a kínai város, és nem is az amerikai fantasy musical után kapta a nevét ez a különleges zöldes árnyalat, hanem egy jól ismert növényfaj képviseltetei magát a színpalettán. A fáradt, szürkés zöld szín a philodendron levelei után örökölte a xanadu elnevezést.

szinek6.jpg

SVÉDBORDÓ
A svéd Falu városának jellegzetes, mélybordó falai a színszakértőket is megihlették, és a skandináv falfestési hagyomány a divat világába is beférkőzött. A színt az 1500 évek végén a településen működő rézbánya révén ismerték fel a falubeliek: a rézpigmenteket belekeverték a falfestékbe, és bordóvá változott Falu összes lakójának házikója.

szinek9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendictive.blog.hu/api/trackback/id/tr87775252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása