Travel. Fashion. Art. Life.

Trendictive

Trendictive

Képzelet, tündérek, kívánságok

4 bakancslistás fesztivál Barcelonában

2015. október 28. - Trendictive

Ha most leszállna elém egy tündér és kívánhatnék, azthiszem gondolkodás nélkül azt kérném, hogy jövő májusban elutazhassak Barcelonába, és egészen augusztus végéig élvezhessem a katalánok vendégszeretetét.

És nemcsak azért, mert baromi jó idő van és a mediterrán mentalitás kifejezetten jó hatással lenne a lelkemre, a hideg tél, és az esős magyar tavasz után, hanem mert négy olyan fesztivállal készülnek minden évben, melyek pillanatragasztóval ragadtak a bakancslistámra. 
A tüntér nyilván késik, ezért összeszedtem őket, hogy legalább az őszi melankóliába burkolózva átéljem képzeletbeli "barcelonázást".

Tulajdonképpen még Barcelonáig sem kell elutazni, hiszen május elején kezdődik Gironában a Temps de Flor fesztivál, ahol az arab építészet és kultúra által átitatott városka, egyszerűen kivirágzik. Az összes templom lépcsőjét színes növények lepik el, és kreatív viráginstallációk borítják be a mór építészet legszebb kincseit.
Fesztivál mozgóképben: https://www.youtube.com/watch?v=76lTjGLrQM0

wordpress1.jpgkép:worldpress.com

Alig egy hónapo kell kibírnunk  fesztiválhiánytól szenvedve Barcelonában, és máris kezdődik a Primavera Sound Fesztivál, ami tulajdonképpen zárja a tavaszt. Nem sokat kell tudni róla: elég annyi, hogy három napos, de előtte utána az egész város zsizseg és 72 órán át a zenei szféra minden területéről beszivárog a ritmus az Ibériai-félszigetre. Ha eljutottam élménybeszámoló is lesz. Becsszó. Addig álmodozom.
Fesztivál mozgóképben: https://www.youtube.com/watch?v=WMUUSG_dbss

6a70839a053d4f6c724cde3a907f27e5.jpgkép:virgin.com

A  buli pár hét múlva folytatódik a Sónar -on, ahol a vizuál mindet visz,- hiszen nemcsak a zene, de a multimédia fesztiválja is ez. Ha rákeresel egy-egy koncertre, azonnal látod, hogy azért más látvány tárul a szemed elé, mint egy "mezei" Sziget fesztiválon. A június 16. -18.-ig tartó szakmai konferenciákkal egybekötött mediterrán lüktetést egyszer ki kell próbálnom, aztán vagy bejön vagy nem. De a széles zenei kínálatot, és kiállításokat tekintve biztosan tetszene a dolog.
Fesztivál mozgóképben: https://www.youtube.com/watch?v=cgrpAkrp4-g

onedio2.jpgkép:onedio.com

Minden bizonnyal  a Gracia Fesztivál Barcelona külvárosának legnagyobb nyárzáró utcai mulatsága, ahol az összes kis romatikus sikátor színes installációkkal aranyozza be, az egyébként sem unalmas, és cseppet sem szomorkás katalán életszemléletet. Kaja, zene, cerveza, és kultúra minden mennyiségben hét napon keresztül. Ha menni kell, hát menni kell. Erre is.
Fesztivál mozgóképben: https://www.youtube.com/watch?v=hkVcqqsd3wM

www_chrishuntblog_com.jpgkép:chrishuntblog.com

És, hogy a tündéren kívül mi kell még a négy hónapos projekthez?
Körülbelül 300 euró a jegyre és még 700 a tikkasztó nyári napokra. De lehet még egy nullával is megtoldanám az utóbbi összeget.

Tündér gyere már!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendictive.blog.hu/api/trackback/id/tr478023774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása