Travel. Fashion. Art. Life.

Trendictive

Trendictive

Így lettem szenvedélyes ládavadász

Egy nyári délután geocachingbe fulladt története

2016. június 13. - Trendictive

Esős júniusi nap volt, mikor néhány barátommal a belvárosban sétálgatva az egyikük nekem szegezte a kérdést: Szoktál geokesingelni?
Mondom, tessék?!
Aztán beavattak.

Épp a Rákóczi útról térünk le az egyik utcába, mikor megmutatták az applikációt.
Nézd! Ott és ott, meg ott is van láda! Tele van vele a város!
Semmit nem értettem, csak azt tudtam, hogy szinte beleremegek az örömbe, és kiült az arcomra a lelkesedés, hogy amúgy is imádott fővárosomban újabb kalandokba keveredhetek. A szabadulós szobák rejtvényeinek izgalma nemcsak akkor és ott, hanem utána is maradandó élményként él a mai napig bennem, így szinte első hallásra biztos voltam benne, hogy a felnőttkori kincskeresés is ínyemre lesz.

                      kép: Pinterest

Geo, mi?
A geocaching - azaz valami olyasmi, hogy földbe rejtett kincsek, ami már 16 éve létezik - de én bevallom becsületesen: csak egy halvány félmondatot hallottam róla évekkel ezelőtt. Pedig azóta mennyit játszhattam volna vele...
A lényeg egy van egy app, melyre ha regisztrálsz, a GPS koordináták alapján megmutatja a közeledben lévő ládákat, amik korántsem fafedeles tulipánosak, és nem is rézlakattal lezárt hajókofferek, inkább csak apró kis hengerek, többnyire filmtekercsek egykori tartókái.
Na ebben van a KINCS.

                       kép: Pinterest

No, de mi van ládában?!
Ácsi. Először hol a láda? Mert ugyan az app néhány méteres körzetben meghatározza pontos helyszínt, de az elrejtett kincset neked kell megtalálni!

Az adrenalinszint egyre emelkedik, a csapat egyre izgatottabb, és a Duna korzón sétálgatva keressük, hogy vajon a láda eredeti tulajdonosa hova rejtette az eszmeileg felbecsülhetetlen emléket, melyet a rátalálás öröme okoz. Négyből háromra rá is leltünk, vissza is igazoltuk, hogy megtaláltuk, csak sajnos toll nem volt nálunk, hogy leleményességünk lenyomatát otthagyjuk a benne lécő cetlin.
Ha mindez megvan, gondosan vissza kell helyezzük eredeti(!) helyére, hogy a következő treasurehunter szíve is megteljen majd boldogsággal.

                             kép: Pinterest

Vigyázz a muglikkal!
Köztéri szobrok, villanypóznák, ablakok, csövek, lépcsők – a titkos ládák bárhol lehetnek, ezért felkutatásuk alapos körültekintést igényel. Csak óvatosan, semmi feltűnés és figyel rá, nehogy a muglik (a nem beavatottak, Harry Potter után szabadon)  észre vegyenek!  Mert a beavatatlan járókelők kíváncsiságukból adódóan képesek utánad kivenni a ládát, és tudatlanságuk könnyen az enyészet martalékává teheti a becses kincset.
Hazaviszik, eldobják, ötéves gyerekek játszanak vele...Sicc!

                      kép: Pinterest

A játék egyébként a világ szinte legtöbb városában és településén elérhető (2014-ben 4000 ládát regisztráltak Magyarországon), csak csatlakozni kell és az app alaposan feltérképezi neked a kincsek lelőhelyét. Tollat kötelező, nyomdát ajánlott magaddal vinni a kalandra, valami személyes apróságot pedig érdemes belecsempészi a titkos dobozkába, hogy következő turista, vagy csak szenvedélyes geocachingelő rácsodálkozva ujjongjon az apró meglepetéseknek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendictive.blog.hu/api/trackback/id/tr478807312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása