Fehér cukormáz, marcipángyöngyök, csepegő csokikrém és az elmaradhatatlan cseresznyeszem, a tejszínhab tetején - ezek az összetevők mint ott díszelegnek Chris Campell cipőtervező különleges topánkáin. Az amerikai dizájner két éve ötlötte ki a süteménnyel egybeolvasztott lábbeliket, és gyorsan megalapította meg saját cipősütödéjét, a Shoe Bakery-t.
kép: shoebakery.com
Nekem először a japán lolita stílus jutott először eszembe erről a giccsparádéról, aztán a meg azok a jellegzetes ételfestékkel színezett lakodalmas sütemények, melyeket bármelyik vidéki cukrászdában azonnal beszerezhetünk. Az esztétikai élményt pedig majdnem minden esetben felülmúlja az utánozhatatlan ízvilág.
A cipőknél azonban nincs tapasztalatom. Lehet az is, hogy sósak...
kép: shoebakery.com
És hogy mibe kerül, hogy egy csokitortában vonulj végig a körúton? 15 ezer forintért már a tied lehet a cukormázba mártott baleria , de a tejszínhabbal felturbózott piskotás lépőkért már jobban a zsebbe kell nyúlnod: a tölcséres fagyitért például 150 ezret kell kiperkálni.
De mit nekem édes lépők?!
Ha süteményben sem szeretem a gejl dolgokat, a lábamon folyó cukormázért aztán pláne nem fogom csorgatni a nyálam!
kép:shoebakery.com